Oppleve

Skogmo Familiecamping AS

 

Sør-Helgeland  -  midt i Norge

Å OPPLEVE I NÆROMRÅDET

 

Familiecampingen ligger i idylliske, rolige og landlige omgivelser 12 km sør for Brønnøysund. Her er det mulighet for bruk av grillhytte, og turområdene er rett utenfor døren. Kun noen hundre meter fra campingplassen ligger også en lokal fotballbinge åpen for bruk. 

 

For de som ønsker å strekke leggene er en gåtur på et par kilometer rundt campingplassen populært blant besøkene. De som ønsker en større utfordring kan en fjelltur opp Skomohatten (underkant av 200moh) rett bak campingen være av interesse. På Sør-Helgeland har vi hvert år samlet noen utvalgte fjelltopper som en konkurranse blant lokalbefolkningen og besøkende for å se hvor mange fjelltopper man klarer. Vi kaller denne listen Fjelltrimmen, og konkurransen 10 på topp. Ellers er det et must å reise innom det sagnomsuste Helgelandsfjellet Torghatten når man først befinner seg på Sør-Helgeland. På veien mellom Brønnøysundbrua og Torghatten befinner Norsk Havbrukssenter seg til høyre på Toft med visningssenter og café.

 

Det er flere gode restauranter å velge mellom i dette området. Ved foten av Torghatten befinner moderne Torghatten Strandrestaurant seg, i sentrum av Brønnøysund ligger stilfulle Svang og moderne Kred seg, i sentrum bør også cafeen hos Lokalmatbutikken, og restaurant GOMA (begge rett over gaten fra Kred), prøves ut. Hildurs Urteratium i underkant av 1 mil utenfor Brønnøysund, er også sterkt anbefalt for de som ønsker utsøkt mat i historiske omgivelser med muligheter for omvisning på området. Tilbake i Brønnøysund sentrum er restaurant Milano en sikkerstikker, med TD på Kaia tett etter, for barnefamiliene. 

 

Rett utenfor Brønnøysund finner dere en av 8 plasser i Norge med UNESCO verdensarvstatus, Vega Verdensarvøyan. Her er det sterkt anbefalt å besøke om det er for å fprdype seg i kulturhistorien eller bare på en lite innblikk i verdensarvstatusen for så å utforske Vega og dets natur og rike dyreliv. 

 

Fra Brønnøy er det mulig å leie kajakk eller sykler for å oppleve den vakre Helgelandskysten. Eller man kan bestille en RIB-safari ut i havgapet med sightseeing innom ulike kjente plasser, som Torghatten. 

 

 

 

 

 

HVA SKJER PÅ HELGELAND?

 

På Helgeland er det rikelig med festivaler, messer og konserter årlig. I 2020 er de fleste om ikke alle disse arrangementene avlyst. Vi har enda ikke oversikt over årets arrangementer fra september og ut året.

BÅTMESSA                                   | Sandnessjøen

10. -12. Mai 2019

 

TORGHATTMESSA                      | Brønnøysund

August 2019

 

OKTOBERFEST iBrønnøy            | Brønnøysund

Oktober 2019

 

 

 

NORDLANDSBÅTREGATTAEN  | Terråk

28. - 30. Juni 2019

 

HERØYDAGAN

27. - 30. Juni 2019

 

VEGADAGAN

12. - 21. Juli 2019 

 

GRANEDAGAN

 

TRÆNAFESTIVALEN     | Træna

11. - 14. Juli 2019

 

ROOTSFESTIVALEN       | Brønnøysund 

17. - 20. Juli 2019

 

SJARKENFESTIVALEN  | Dønna, Sandnessjøen

25. -27. Juli 2019

 

HAVNAFESTIVALEN      | Sandnessjøen

9. - 10. August 2019

 

VERKETFESTIVALEN    | Mo i Rana

23. - 24. August 2019

Kontaktinfo|Contactinfo

 

 

Skomo 64, 8908 Brønnøysund, Nordland, Norge

Email: skogmocamp@gmail.com 

Telephone: +47 909 57 521

 

 

Copyright © All Rights Reserved

Org.nr: 920 965 423

Åpningstider

Opening Hours

 

 

Please call in advance, thank you 

 

All week: 07.00-23.00

Deviation/Avvik: