Oppleve

Å OPPLEVE I NÆROMRÅDET

 

Familiecampingen ligger i idylliske, rolige og landlige omgivelser 12 km sør for Brønnøysund. Her er det mulighet for bruk av grillhytte, og turområdene er rett utenfor døren. Kun noen hundre meter fra campingplassen ligger også en lokal fotballbinge åpen for bruk. 

 

For de som ønsker å strekke leggene er en gåtur på et par kilometer rundt campingplassen populært blant besøkene. De som ønsker en større utfordring kan en fjelltur opp Skomohatten (underkant av 200moh) rett bak campingen være av interesse. På Sør-Helgeland har vi hvert år samlet noen utvalgte fjelltopper som en konkurranse blant lokalbefolkningen og besøkende for å se hvor mange fjelltopper man klarer. Vi kaller denne listen Fjelltrimmen, og konkurransen 10 på topp. Ellers er det et must å reise innom det sagnomsuste Helgelandsfjellet Torghatten når man først befinner seg på Sør-Helgeland. På veien mellom Brønnøysundbrua og Torghatten befinner Norsk Havbrukssenter seg til høyre på Toft med visningssenter og café.

 

Det er flere gode restauranter å velge mellom i dette området. Ved foten av Torghatten befinner moderne Torghatten Strandrestaurant seg, i sentrum av Brønnøysund ligger stilfulle Svang og moderne Kred seg, i sentrum bør også cafeen hos Lokalmatbutikken, og restaurant GOMA (begge rett over gaten fra Kred), prøves ut. Hildurs Urteratium i underkant av 1 mil utenfor Brønnøysund, er også sterkt anbefalt for de som ønsker utsøkt mat i historiske omgivelser med muligheter for omvisning på området. Tilbake i Brønnøysund sentrum er restaurant Milano en sikkerstikker, med TD på Kaia tett etter, for barnefamiliene. 

 

Rett utenfor Brønnøysund finner dere en av 8 plasser i Norge med UNESCO verdensarvstatus, Vega Verdensarvøyan. Her er det sterkt anbefalt å besøke om det er for å fprdype seg i kulturhistorien eller bare på en lite innblikk i verdensarvstatusen for så å utforske Vega og dets natur og rike dyreliv. 

 

Fra Brønnøy er det mulig å leie kajakk eller sykler for å oppleve den vakre Helgelandskysten. Eller man kan bestille en RIB-safari ut i havgapet med sightseeing innom ulike kjente plasser, som Torghatten. 

 

 

 

 

 

Naturopplevelser rett utenfor hyttedøren


Ønsker du å strekke leggene er en gåtur på et par kilometer rundt campingplassen populært blant besøkene. Dersom du ønsker større utfordringer kan en fjelltur til Skomohatten (200moh), Skomofjellet (453moh), eller tre på topp med Guromannen (320 moh), Kjølsfjellet (355moh) og Salbuhatten (334moh) rett ved campingen være av interesse. Ellers er tur opp til hullet hos sagnomsuste Torghatten et must når du først er her.

HVA SKJER PÅ HELGELAND?

 

På Helgeland er det rikelig med festivaler, messer og konserter årlig.  Vi har enda ikke oversikt over årets arrangementer fra september og ut året.

Se arrangementskalender for hele Helgeland her: https://heilehelgeland.no/arrangement.